28. oktober 2012

Dag 1 - Sør Afrika

I dag har vore ein utruleg innholdsrik dag. Først stod vi opp, fekk spis litt frokost, før vi tusla bort til første stoppested til tourbussen. Vi tok denne rundt Cape Town og fekk sjå alt som er viktig å sjå. Vi gjekk av med Castle of Good Hope, og der var det nokon tropper som øvde til military tattoo neste helg, så det er mulig det er det vi gjer den siste kvelden vår i Sør Afrika. Etter det gjekk vi av på Table Mountan for å kunne ta taubana opp til toppen. Der "nytte" vi en liten lunch, eg bestile beefsub m/ chips og salat. Det som var trist var at brødet var seigt, chipsen kald og salaten inneholdt stort sett tomat, ikkje heilt min greie altså.
Vi tok så bussen vidare og stoppet i Camps Bay (stedet alle kjendiser og rikfolk og dei som er noke i Cape Town) og kjøpte ein is, for så å ta bussen vidare. Denne gangen tok vi bussen heilt til stopp, tilbake til Waterfront. Vi (Amalie) tok en kopp kaffe før vi gjekk på akvariumet "Two ocean" der det var mange flotte fisker og andre sjødyr.
Nå var det begynt å nærme seg solnedgang, så vi gjekk tilbake til hotellet for å skifte, gjekk tilbake til Waterfront for å vere med på nattour, som var ein busstur til Signal Hill for å sjå den nydelige solnedgangen.
Her streika bussen, så vi måtte vente på ny, så streika denne. Det heile vendte opp med at vi fordelte ca. 50/50.
Nå er vi endelig kommet tilbake på hotellet og skal ut å spise kvelds/middag.
Akkurat nå blåser det sterk vind ute, så det er relativt kaldt!
Ellers har eg også prestert å bli solbrent i ansiktet. Skal ha solkremen i veska i morga, nå har eg lært!

Ingen kommentarer: