9. november 2012

Sør-Afrika update!

Da er vi endelig tilbake til Internett! Når vi var i Plettenberg hadde vi ikkje Internett, og vi gadd ikkje bruke tid på Internettkafé, så derfor ingen innlegg.
I løp av siste veka har vi gjort så sjukt mykje! Torsdag kjørte vi til Plettenberg, spiste middag når vi kom fram og spv lenge. Fredag gjekk vi tur på stranda, satt ute i sola og las bok og bare slappa av, med en liten tur ut på fredag, der vi blei kjendt med en gjeng folk som vi hang litt med resten av uka.
Lørdag reiste vi til Bleukrat(?) Bridge, som er verdens høgaste strikkhoppbru, (216 meter) kor vi hoppa i strikk to ganger, en forlengs og en baklengs. Baklengs var så utrulig mykje uklare enn forlengs!
Så var det tilbake til Plett, kor vi spiste og etterpå reiste ut til samme plassen , og møtte folka.
Søndag var en rolig dag, vi reiste på besøk til en venn av ho vi bodde hos, kor vi spiste god mat og lå ved bassengkanten heile dagen.
Mandag skulle vi egentlig hoppe i fallskjerm, men siden det var for skyet måtte vi endre planer. Vi reiste derfor heller til Elephant Sanctuary for å hilse på elefantene der. Vi "leia" på tur, og rei dei.
Tirsdag fekk vi endelig hoppa, og det var utrulig digg! Når eg kjem heim og i orden, skal eg få lagt ut filmen av både strikkhopp og fallskjerm så dykk får sjå!
Seinare på dagen reiste vi på stranda og der bestemte oss for å reise på havkayak-tur. Det såg vi kval og delfin veldig nært!
Onsdag brukte vi på å vandre rundt Robberg, der såg vi mange ulike smådyr i tillegg til sel, delfin og kval. Denne dagen blei eg sånn relativt passe solbrent.
Torsdag reiste vi til Sanbona som er eit "wildlife reserve". Dette vil sei at dei ikkje mater dyrene, dei berre overvåker. Alle dyrene som er der, er ville og må overleve på egne kår.
Vi bodde på 5(!) stjerners hotell og nytte livet relativt godt😉
I løp av dei to safarirundene vi hadde, fekk vi sett klippspringer, Kudo, springbok, sebra, skilpadde, kvit og gyllen løve, esel, elefant, neshorn, giraff, slange, gekko, edderkopp og andre insekt og fugler.
Dette ble veldig fort oppsummert, men det er eit godt samandrag av kva vi har gjorde på, og det er mulig eg har gløymt noko..

Til din info, flyet mitt går lørdag kveld og lander søndag morgen, rundt 10.
Så er sikkert heime på TH rundt 13-ish.

På bildet ser du kor solbrent eg blei. Heh, BRUK SOLKREM, folkens. Det fungerer..

Ingen kommentarer: